Известие

Collapse
No announcement yet.

Компресия на 155 8v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Компресия на 155 8v

здрасти колеги.вчера ходих да си мериа компресиата на алфата-155 8в еи така да видиа как е ипознаите :шоцк: показа 1-7.5/ 2-8.0/ 3-7.0/ 4-8.5.
    струвами се доста ниска а колата биага много и гори 1л. масло на10к.от каде мойе да е проблема има ли вразка с вариатора и колко комп. показва читавиа мотор. ако ниакои е мерил неговата да сподели .ако е износен мотра защо ниама показатели на такав и ако все пак е от това как да разбера без да отвариам мотора дали е от клапаните или от сигментите. благодариа предварително

------------------------
    Написах темата на български
    Dodo 155

Re: kompresia na 155 8v

Първоначално публикувано от spirov
    здрасти колеги.вчера ходих да си мериа компресиата на алфата-155 8в еи така да видиа как е ипознаите :шоцк: показа 1-7.5/ 2-8.0/ 3-7.0/ 4-8.5.
    струвами се доста ниска а колата биага много и гори 1л. масло на10к.от каде мойе да е проблема има ли вразка с вариатора и колко комп. показва читавиа мотор. ако ниакои е мерил неговата да сподели .ако е износен мотра защо ниама показатели на такав и ако все пак е от това как да разбера без да отвариам мотора дали е от клапаните или от сигментите. благодариа предварително
    Може да не са я измерили както трябва
    Ако клапаните не са напаснати (т.е. имат нагар) не затварят хубаво и също може да излъже манометъра ... варианти много
    Но не мога да разбера при положение, че не харчи масло, гориво, колата върви като хората ЗАЩО се занимаваш с глупости
    Карай си я
    Компресия се мери когато започне да пали трудно, гори повече бензин и масло, не върви, пуши и т.н.
    Ти зорлем искаш да скапеш колата ... няма нужда
    sigpic

Comment

половината мастори са дебили и мерят компресия без да е натиснат педала на газта
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        половината мастори са дебили и мерят компресия без да е натиснат педала на газта
        ...а ти какво очакваш. след като на мен преди 2 години, като си купувах колата, във Вантортрейд ми замерваха компресията по същия начин - без да натискат педала на газта!!! А са специализиран сервиз... Какво да кажем тогава за "гаражните" сервизи?

А относно конкретните стойности - кое се води за перфектно? Аз имам някакъв спомен за 12bar, но може и да се лъжа....
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

[quote=Zm]
          Първоначално публикувано от "търтей":1tza3qf6
          ...а ти какво очакваш. след като на мен преди 2 години, като си купувах колата, във Вантортрейд ми замерваха компресията по същия начин - без да натискат педала на газта!!! А са специализиран сервиз... Какво да кажем тогава за "гаражните" сервизи?

А относно конкретните стойности - кое се води за перфектно? Аз имам някакъв спомен за 12bar, но може и да се лъжа....[/quote:1tza3qf6]

12 некъде е да
          а нищо не очаквам - ма да кажа на колегата да не се плаши

Comment

В тоя ред на мисли на брат ми Ис-ката дава 12 на три от цилиндрите па напоследък не върви , та компресията е единствено повод за пазарлък при покупка

Comment

компресиата иа мерих от лиубопитство.ходих да смениам маслото в сервиза и компресомера ми беше под рака така че се вазползвах.колкото до меренето наистина иа мерихме без газ защото ми казаха че с газ показвала грешни стоиности тоест повече и не мойе да се прецени дали двигателиа е в добро састоиание.и аз сам чел че се мери с газ но кво да се прави 'маистори'.ако има нагар по клапаните ,дали ще мойе да се издуха с ниакаква добавка.благодариа за мнениата.

Comment

По отношение на цилиндрите, дали е на газ или не от страна на цилиндрите си показва по4ти едно и също защото маслото уплътнява и манометъра показва най-високата стойност.

Ако е клапан, който иска малко извънградско меренето без газ ще те накара да правих ремонт на здрав мотор.

Абе този метод е доста е.....н. Много се влияе от масло и начин на мерене. Аз лични предпочитам меренето с въздух под налягане, който за съжаление само в Пловдив съм въждал. Там може да направиш предположение дали не е клапан и да покараш по-якично преди мерене или да влееш някоя добавка.

Ех защо инжекциите не са като карбовете, колко е по-лесно свалянето на нагара.

Comment

надиавам се да е от клапаните защото ако е от цилиндрите проблема е по сериозен.колкото до меренето,мерихме ниаколко пати и натискахме иако така че грешка в меренето отпада.на старата ми 33-ка иа мерих с ваздох под налиагане без да се варти на стартер и темп подобни глупости и мислиа че метода е по добар.когато оставиа колата на парва предавка на наклон от 60 градуса , долу горе,на изклиучен мотор колата започва да изтарва.незнам при другите как е ама каточе ли не е много добре,ама маи колегата е прав че се вманиачавам малко но сан не ме хваща когато знам че алфичката ми нещо не е вред

Comment

... аз доколкото знам, компресия се мери с натиснат до край педал на газта, не защото това влияе по някакъв начин на уплътняващите свойства на буталните сегменти или клапаните, а защото при затворена дроселна клапа, въздуха, който успява да засмуче буталото в цилиндъра е по-малко, което вече дава грешка при меренето на компресията.
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                      ... аз доколкото знам, компресия се мери с натиснат до край педал на газта, не защото това влияе по някакъв начин на уплътняващите свойства на буталните сегменти или клапаните, а защото при затворена дроселна клапа, въздуха, който успява да засмуче буталото в цилиндъра е по-малко, което вече дава грешка при меренето на компресията.
                      псолютно

за да има компресия трябва въздух а при затворен дросел от де ще влезе въздуха дето да се компресира?

Comment

когато оставиа колата на парва предавка на наклон от 60 градуса , долу горе,на изклиучен мотор колата започва да изтарва.незнам при другите как е ама каточе ли не е много добре,ама маи колегата е прав че се вманиачавам малко но сан не ме хваща когато знам че алфичката ми нещо не е вред
                        абе и при мене го прави тоя номер незнам как е компресията но е факт че си върви прилично и не харчи много (бензин)
                        съединител???
                        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                          когато оставиа колата на парва предавка на наклон от 60 градуса , долу горе,на изклиучен мотор колата започва да изтарва.незнам при другите как е ама каточе ли не е много добре,ама маи колегата е прав че се вманиачавам малко но сан не ме хваща когато знам че алфичката ми нещо не е вред
                          абе и при мене го прави тоя номер незнам как е компресията но е факт че си върви прилично и не харчи много (бензин)
                          съединител???
                          Бе кви са тия наклони 60 градуса Тва кат склон в хималаите бре То гумите ше се пързалят при 60 градуса, камо ли мотора да задържи.

Иначе ако е от компресия изтърва на тласъци, ако е съединител ше е плавно
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

60градуса е як наклон
                            ето вижте сами
                            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

добре бе запетайкаджии такива
                              въпроса е че изпуска
                              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB